LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud

Grundkursus i autisme - Lystrup


Dato og tid

Torsdag d. 10. september 2020 kl. 09:00 til Fredag d. 11. september 2020 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. september 2020 kl. 09:00

Sted

LOS Sekretariat, Aarhus/Lystrup, Skæringvej 88, 8520 Lystrup LOS Sekretariat, Aarhus/Lystrup
Skæringvej 88
8520 Lystrup

Arrangør

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud
Tlf: +45 70233400
los@los.dk

Deltagerne får viden om og forståelse for børn, unge og voksne med autisme og konkrete redskaber, de kan bruge i det pædagogiske arbejde. Kurset præsenterer en palet af tilgange til autisme og giver dermed mulighed for at skabe udvikling for en målgruppe, der kan virke fastlåst.​

Indhold

Dag 1 fra kl. 9-15: Hjernens opbygning og fem grundforståelser​

  • Hvordan adskiller tankesættet sig hos mennesker med autisme? Hvordan er hjernens sammensætning, og hvad kan vi bruge denne viden til?
  • Vi gennemgår fem pædagogiske grundforståelser, som indgange til arbejdet med mennesker med autisme: Mentalisering, triaden, central kohærens, eksekutive funktioner, sanseintegrationsforstyrrelser.

Dag 2 fra kl. 9-15: Praksis og metode, autisme og læring​

  • Autismekursets dag to ser på praktiske tilgange i arbejdet med mennesker med autisme, f.eks.  positionering, mentalisering, offer/krænker og professionel forholdemåde.
  • Deltagerne får adgang til sociale og faglige metoder til børn og unge med diagnoser, herunder tegneseriesamtaler, sociale historier, strategier og strukturer.

Kurset afsluttes med kursusbevis.

Undervisere

Trine Duckert, konsulent i Kursuscenter Sputnik og VISO-specialist. Har en systemisk-narrativ efteruddannelse og efteruddannelse i mentaliseringsbaseret familiebehandling. Specialiseret i autisme.

Trine Westh, underviser på Sputniks dagbehandlingstilbud for børn og unge med autisme og krydsdiagnoser. Har en systemisk-narrativ efteruddannelse og efteruddannelse i mentaliseringsbaseret familiebehandling. Specialiseret i autisme.

Der vil blive serveret morgenmad, kaffe, the, frokost og frugt begge dage. Skriv til Marcus Bendtsen hos LOS på mhb@los.dk, hvis du ønsker at få noget mad, der er vegetarisk. Du er også meget velkommen til at skrive til Marcus Bendtsen, hvis du har andre spørgsmål.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud
Tlf: +45 70233400
los@los.dk

Kontaktinformationer til arrangør

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud
Tlf: +45 70233400
los@los.dk