Hop til hovedindholdet

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud logo

LOS' Faglige Årsmøde


Dato og tid

Onsdag d. 3. oktober 2018 kl. 09:00 til 16:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 2. oktober 2018 kl. 15:00

Sted

LOS Sekretariatet - Taastrup, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup LOS Sekretariatet - Taastrup
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

LOS' Faglige Årsmøde


Arrangementsbeskrivelse

Efterårets Faglige Årsmøde, der afholdes onsdag den 3. oktober i Taastrup,  fokuserer på faglige emner, der alle, anset om man har et opholdssted, botilbud eller skolebehandlingstilbud, har relevans for hverdagen. 

Om formiddagen vil professor, ph.d, speciallæge John Brodersen og Ayo Wahlberg, professor MSO, Institut for Antropologi, Københavns Universitet, gennem to spændende oplæg sætte fokus på diagnosernes betydning og indflydelse i vores og brugernes hverdag. 

Eftermiddagens oplæg, der leveres af journalist og dokumentarfilminstruktør Ulrik Holmstrup og direktør William Atak, sætter fokus på, hvad der sætter dagsordenen på socialområdet, når pressen kommunikerer om området, og hvordan håndterer man shitstorm, digitale krænkelser, afpresning og trusler. 
 
Vi ser frem til at byde jer alle velkomne til en spændende dag med masser af faglighed og engagement. 

PROGRAM:
Kl. 9:00-9:30
Ankomst og registrering

Kl. 9:30-9:45
Velkomst
v/ Susan Knage Møller, formand for LOS’ Fagudvalg

Kl. 9:45-11:15
Overdiagnostik: Til skade for individet og samfundet
v/ Professor, ph.d., speciallæge i almen medicin
John Brodersen
der vil holde et interaktivt oplæg
  • Kræver den pædagogiske og sociale lovgivning en diagnose af borgeren for at denne kan få hjælp?
  • Hvad er overdiagnostik?
  • Typer af overdiagnostik
  • Hvilke tendenser ser man vedrørende overdiagnostik af somatiske diagnoser?
  • Hvilke tendenser ser man vedrørende overdiagnostik af psykiske og psykiatriske diagnoser? 

Kl. 11:15-11:30
Pause, Kaffe/the

Kl. 11:30-12:30
Diagnosens veje - når diagnosekryb møder kampen for anderkendelse
v/ Ayo Wahlberg, professor MSO, Institut for Antropologi, Københavns Universitet
Diagnoser spiller en afgørende rolle i vores samfund i dag. I velfærdsstaten Danmark giver en diagnose ret og adgang til behandling, rehabilitering og/eller støtteforanstaltninger for den enkelte og pårørende. 

Men det giver også anerkendelse især for mennesker, som føler sig overset eller ignorerede på grund af ”medicinsk uafklarede symptomer” eller anfægtede (selv-)diagnoser (f.eks. elektro hyper sensitivitet (EHS)). Samtidig ved vi, at når videnskaben udvikler sig, kan grænseværdierne for, hvornår man har en bestemt lidelse rykke med, ligesom vi ved, at medicinalindustrien har en indlysende interesse i disse grænseværdier.

 Hvad kan et antropologisk blik på diagnosens veje bidrage med i vor tids ”diagnosesamfund”?

Kl. 12:30-13:30
Frokost

Kl. 13:30-14:30
Udsat for pressen – hvad sætter dagsordenen på socialområdet?
v/ Journalist og dokumentarfilminstruktør Ulrik Holmstrup
Alle vil det bedste for udsatte børn og unge. Medierne kaster sig indigneret over skandalesagerne om misbrug og omsorgssvigt af børn. Politikerne strammer lovgivningen for at undgå skandalesagerne. Og forskerne laver endnu et problembeskrivende studie. Alt sammen i den bedste mening.

Men i denne Bermuda-trekant af gode viljer forsvinder der år efter år milliarder af kroner, uden det for alvor rykker noget for de børn og unge som alle vil hjælpe.

Med udgangspunkt i sin bog ”Udsat for pressen” afdækker Ulrik Holmstrup, hvordan dette uheldige samspil mellem medier, politikere og forskere har været med til at bevare status quo på et område, der råber på nytænkning. Og et område som alt for længe har været drevet af følelser og gode viljer frem for solid viden. Samtidig giver han et bud på, hvordan man kan rette op på det skæve mediebillede.

Kl. 14:30-14:45
Pause, Kaffe/the

Kl. 14:45-16:15
Hvordan man forbereder sig på en shitstorm, undgår den og ikke mindst håndterer den. Herunder også digitale krænkelser, afpresning og trusler.
v/ Direktør William Atak, Atak A/S
En shitstorm varsler sjældent sin ankomst, og konsekvenserne kan være meget voldsomme. Både små og store virksomheder kan rammes af en shitstorm, og da den digitale tilstedeværelse fylder mere og mere, kan ingen virksomheder længere vide sig sikre.

William Atak, der er en af Danmarks absolut førende specialister inden for håndtering af en shitstorm, vil i sit oplæg komme ind på, hvad begrebet shitstorm er, hvordan en shitstorm udvikler sig, og ikke mindst hvordan den kan skade virksomhedens brand, kunder, økonomi, personale, investorer, samarbejdspartnere, fremtidige rekrutteringer m.m.

Gennem forskellige shitstorm-cases ses der nærmere på, hvordan både store og små virksomheder og personer har oplevet shitstormen på egen krop.

Oplægget vil også berøre emner som digitale krænkelser, afpresning og trusler.

Kl. 16:15-16:30
Afslutning

Har du spørgsmål til det faglige årsmøde er du velkommen til at kontakte Irene Schwartz på tlf. nr. 33181015 eller på mail is@los.dk 



OBS - OBS - OBS
Når du som kortholder handler på denne side vil du, som en del af betalingen, blive ledt gennem en sikkerhedsløsning, som sikrer, at betalingen bliver gennemført sikkert.
Som kortholder skal du sikre, at der er tilknyttet et mobilnummer til kortet. Du tilknytter mobilnummer til et kort via din netbank, i forbindelse med handel på internettet eller via linket nedenstående. For at tilknytte dit mobilnummer til dit/dine kort skal du anvende NemID. Dit pengeinstitut kan allerede have tilknyttet dit mobilnummer til dit/dine kort.

LÆS MERE

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >